Blackout (2016)

Blackout (valkoinen lippu) (2016)

Blackout (valkoinen lippu)
akryylineulos / 35 x 55 cm / 2016

Blackout (Euroopan lippu)
parafiini / koko tilan mukaan / 2016

Blackout (sateenkaarilippu II)
köysi, valo / koko tilan mukaan / 2016

Blackout (sateenkaarilippu)
lateksi, spandex, pvc, verkkokangas, silkki, nahka / 200 x 335 cm / 2016

Blackout-kokonaisuus koostuu seitsemästä lipusta, jotka on toteutettu erilaisista fetisseihin ja seksuaalisiin valtaleikkeihin liitetyistä materiaaleista. Teoksen lähtökohtana ovat yhteiskunnan moninaiset valtarakenteet valtiollisista symboleista aina arkea määrittäviin normeihin. Mitä eurooppalaisuus, suomalaisuus ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluminen itse kullekin merkitsee ja kellä on ”oikeus” edustaa mitäkin ryhmää? Kun muodostuu/muodostetaan ryhmä, jääkö joku väistämättä aina ulkopuolelle?

Blackout (White Flag)
acrylic knit / 35 x 55 cm / 2016

Blackout (Flag of Europe)
paraffin / size varies by space / 2016

Blackout (Rainbow Flag II)
rope, light / size varies by space / 2016

Blackout (Rainbow Flag)
latex, spandex, pvc, mesh fabric, silk, leather / 200 x 335 cm / 2016

The work serie Blackout consist of seven flags made out of different materials related to fetishes and sexual power plays. The starting points of the work are the social power structures from national symbols to norms that shape our daily lives. What it means for each of us to be European, Finnish or part of the sexual or gender minority? Who has ”the right” to represent the certain group? When the group is gathered, is somebody always inevitable left outside?

Blackout (Euroopan lippu) (2016)

Blackout (sateenkaarilippu II)

Blackout (sateenkaarilippu)

Blackout (sateenkaarilippu)