Toisessa valossa | In the Other Light (2015)

Toisessa valossa (2015)

Toisessa valossa
valotekniikka, pleksi / 2-osainen julkinen veistos (kumpikin osa n. 240 x 170 x 16 cm) / 2015

Kaksi valoporttia sijaitsee Porin uimahallin naisten ja miesten pesutilojen ja allasosaston välisten käytävien päässä. Valoporttien värit vaihtelevat kaikissa sateenkaaren väreissä muuttuvassa rytmissä ja järjestyksessä. Teos juhlistaa moninaisuutta ja tuo väriä arkeen. Positiivisesti, huumorilla ja ihmisten osallistamisen kautta teos kuvaa sitä, että erilaisuus on rikkaus ja olemme kaikki ansainneet oman hetkemme parrasvaloissa. Teosehdotus voitti Porin uimahallin kutsutaidekilpailun vuonna 2011.

In the Other Light
light technique, acrylic glass / two-part public sculpture (both parts ca. 240 x 170 x 16 cm) / 2015

Two light gates stand in the end of the corridors between women’s and men’s shower rooms and swimming pool area in Pori center public swimming hall. The colors in the light gates vary in all the colors of the rainbow in chancing rhythm and order. The work celebrates diversity and paints the daily life with brighter colors. With positive attitude, humor and by involving people, the work shows that difference is richness and we all deserve our time in the spotlight. The work proposal won the invitational art competition for the Pori swimming hall in 2011.

Toisessa valossa (2015)
Toisessa valossa (2015)