Philosophiae Absurdus Principia Oeconomica (2012/14)

Philosophiae Absurdus Principia Oeconomica (2014)

Philosophiae Absurdus Principia Oeconomica
kierrätysmateriaali, teräs, valotekniikka / 3-osainen veistosinstallaatio (500 x 380 x 25 cm + 500 x 280 x 25 cm + 110 x 40 x 40 cm) / 2012/14

Jalustan päälle asetetun pallovalaisimen valo vilkkuu s.o.s.-merkkiä paljastaen varjokuvan maapallon mantereista. Pallovalaisimien määrä kahdessa muussa teososiossa kuvaa ihmiskunnan kulutusta globaalisti ja Suomessa. Tällä hetkellä ihmiskunta kuluttaa vuosittain 1,5-kertaisesti koko maapallon vuoden aikana tuottamat luonnonvarat. Jos koko ihmiskunta kuluttaisi niin kuin suomalaiset, vastaisi kulutus 3,5 maapalloa. Installaation nimi sekä Newtonin kehtoa jäljittelevä muotokieli viittaavat Isaac Newtonin vuonna 1687 julkaisemaan kirjaan Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (Luonnonfilosofian matemaattiset perusteet), jossa Newton esitti liikkeen jatkuvuuden, dynamiikan sekä voiman ja vastavoiman peruslait.

Philosophiae Absurdus Principia Oeconomica
recycled material, steel, light technique / tripartite sculptural installation (500 x 380 x 25 cm + 500 x 280 x 25 cm + 110 x 40 x 40 cm) / 2012/14

The ball light on top of the pedestal is flashing the SOS-signal and revealing the shape of the globe and its continents. The number of the ball lights in other parts of the installation represents the consumption of natural resources by the human population both globally and in Finland. Globally we are using 50 per cent more resources than the Earth can provide. And if all humans would consume as Finns, the consumption would require 3,5 globes. The name of the installation and the shapes borrowed from Newton’s cradle, point to Isaac Newton and his monograph Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (1687), where Newton presented his three laws of motion.