Vasen, vasen, vasen kaks kolme | Left, Right, Left (2012)

Vasen, vasen, vasen kaks kolme (2012)

Vasen, vasen, vasen, kaks kolme
akryylilasi, teräs, monologi (10.06 min) / 200 x 460 x 460 cm / käsikirjoitus ja ohjaus: Johannes Lilja / äänisuunnittelu: Juuso Oksala / lukija: Johannes Lilja / 2012

Teoksen yhtenä lähtökohtana on kuvataiteilijan ja käsikirjoittajan (veljeni Johannes Lilja) yhteistyö, tilataiteen ja kuunnelman yhdistäminen toiminnalliseksi, osiensa summaa suuremmaksi taidekokemukseksi. Tilallisena elementtinä on akryylilevyistä koottu, läpinäkyvä sokkelo ja kuunnelmaosan muodostaa aseistakieltäytyjän esittämä monologi. Teos perustuu tositapahtumiin; eräs marraskuinen arkiaamu ja kutsuntatilaisuus suomalaisessa pikkukaupungissa vuonna 2002, poliisin aamun tapahtumista keräämä virallinen todistusaineisto sekä oikeudenkäynti, jota ei koskaan tapahtunut.

Left, Right, Left
acrylic glass, steel, monologue (10.06 min) / 200 x 460 x 460 cm / manuscript and direction: Johannes Lilja / sound planning: Juuso Oksala / reading: Johannes Lilja / 2012

One starting point for the installation is the co-operation of the visual artist and the scriptwriter (my brother Johannes Lilja), combining installation and radio play to be a whole, active art experience, which is greater than the sum of its parts. The basic elements are the transparent maze made of acrylic glass and the monologue of the conscientious objector. The installation is based on a true event; the depot in small Finnish town one weekday morning in November 2002, the official evidence gathered by police and the trial, that never happened.

Vasen, vasen, vasen kaks kolme (2012)
Vasen, vasen, vasen kaks kolme (2012)