Sankareita | Heroes (2009)

Sankareita (2009)

Sankareita
kipsi, tekstiili, jalustat / 14 rintakuvaa, kukin n. 172 x 50 x 50 cm / 2009

Veistosinstallaatio tuo anarkistisen kapinan taidemaailmaan joukkiona klassisia kipsirintakuvia, jotka on varustettu mustin henkilöllisyyden kätkevin naamioin. Sisään näyttelytilaan astuva katsoja liittyy samalla myös osaksi rintakuvien sankarijoukkiota, sillä ulkopuoliseksi tarkkailijaksi jäämiselle ei ole tilaa. Kokonaisuuden painopiste ei ole kapinan kohteessa vaan itse kyseenalaistamisen ja vastarinnan mahdollisuudessa, keinoissa ja käytännöissä.

Heroes
plaster, textile, pedestals / 14 busts, each ca. 172 x 50 x 50 cm / 2009

The installation brings anarchistic rebellion into the art world in the form of classical plaster busts, with black masks over their faces to conceal their identity. Stepping into the installation space, the viewer unavoidably becomes part of the medley of heroes; there is no room left in the space to remain an outsider. The theme of the installation is not on the object of rebellion, but the possibility, means and practices of challenge and resistance.

Sankareita (2009)