Friikki (presidenttien viralliset valokuvat) | Freak (Official Photographs of the Presidents of Finland) (2007)

Friikki (presidenttien viralliset valokuvat) (2007)

Friikki (presidenttien viralliset valokuvat)
nahka, niitit / 11 osaa, kukin 57 x 45 x 1 cm / 2007

Installaatio on osa teoskokonaisuutta Friikki, jonka lähtökohtana on suomalainen koulujärjestelmä ja peruskoulutuksen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta antamat käsitykset. Teos sisältää kaikkien yhdentoista itsenäisen Suomen presidentin (vuoteen 2007 mennessä) viralliset valokuvat muunnettuna niitti- ja nahkasilueteiksi.

Freak (Official Photographs of the Presidents of Finland)
leather, studs / 11 parts, each 57 x 45 x 1 cm / 2007

The installation is one of the Freak artworks, which have their starting point in the Finnish school system and the ideas that basic education gives about gender and sexuality. The installation consists of the official photographs of all eleven presidents of Finland (by year 2007) transformed into stud and leather silhouettes.

Friikki (presidenttien viralliset valokuvat) (2007)