Friikki (karttapallo) | Freak (Globe) (2007)

Friikki (karttapallo) (2007)

Friikki (karttapallo)
pronssi, rauta, peilipalat, pulpetti, tuoli, pinspot-valaisin / veistosinstallaatio (115 x 60 x 80 cm) / 2007

Veistosinstallaatio on osa teoskokonaisuutta Friikki, jonka lähtökohtana on suomalainen koulujärjestelmä ja peruskoulutuksen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta antamat käsitykset. Katsojat voivat halutessaan koskea teokseen ja laittaa ”karttapallon” pyörimään – samalla myös peilipaloista heijastuvat valoläiskät pyörivät tilassa yökerhoista tuttuun tapaan.

Freak (Globe)
bronze, iron, mosaic mirror tiles, school desk, chair, pinspot / sculptural installation (115 x 60 x 80 cm) / 2007

The installation is one of the Freak artworks, which have their starting point in the Finnish school system and the ideas that basic education gives about gender and sexuality. Spectators can touch the work and spin ”the globe” – at the same time the light spots, reflected from mirror tiles, go around the space as they do also in the night clubs.

Friikki (karttapallo) (2007)